Warning: array_intersect(): Expected parameter 2 to be an array, null given in /home/customer/www/caboverdebg.com/public_html/wp-content/plugins/page-or-post-clone/page-or-post-clone.php on line 123
Honorary Consulate of the Republic of Cabo Verde in Bulgaria
Honorary Consulate of the Republic of Cabo Verde in Bulgaria
823
page-template-default,page,page-id-823,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1400,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Туризъм

Кабо Верде предлага на туристите добри условия както за почивка, така и за спорт и различни занимания на открито. Страната разполага с три международни летища – в столицата Прая, на остров Сал и на остров Боа Виста, което я превръща в лесно достъпна дестинация.
Благоприятният климат на островите предразполага за развитието на различни видове водни спортове. На островите могат да се практикуват сърф, гмуркане, риболов. С постоянен вятър от Сахара, остров Сал е център за уиндсърфинг и кайт сърфинг. За любителите на други спортове има отлични условия за миниголф, волейбол, баскетбол и тенис. На по-големите острови като Санта Мария на остров Сал, Миндело на Сао Висенте, Прая в Сантяго е развит и нощният живот. През цялата година в Кабо Верде се провеждат много религиозни и други фестивали.

Остров Сал

На територията на остров Сал се намира международното летище Amílcar Cabral International Airport. Островът е един от най-посещаваните в Кабо Верде от туристи от цял свят. Той е с площ от 216 кв. км, като е дълъг 35 км и широк 12 км. Предразполага за почивка целогодишно, като температурата през цялата година е около 28 ° C.
Санта Мария е най-известният курорт на остров Сал, популярен с плажовете си. Там се намират и едни от най-луксозните хотели на острова.
Нощният живот в Санта Мария е разнообразен и интересен. Благоприятният климат на островите предразполага за развитието на различни видове водни спортове като каране на сърф, дайвинг и други.

Боа Виста

Боа Виста е третият по големина остров в Кабо Верде. Столица на острова е градът Сал Рей. Международното летище Aristides Pereira е на около 5 км югоизточно от Сал Рей. Островът е известен със своите плажове и дюни. Дължината на плажовете е 55 км.

Фого

Фого, което на португалски значи огън е известен като „огненият остров“. Вулканът Пико де Фого на остров Фого е основната атракция и може да се изкачи за около шест часа, използвайки близкия град Ча де Калдеирас като отправна точка.
Най-големият град на острова е Сао Филипе, който е четвъртият по големина град в Кабо Верде.

Историческия център на Рибейра Гранде / Ribeira Grande, който се намира на остров Санто Антао е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 2009 г. Историческият център на Рибейра Гранде, наречен Сидаде Велха/ Cidade Velha, се отличава с оригиналния вид на улиците си и забележителните архитектурни останки, включващи две църкви, кралската крепост и площада Пилори.

Има редица крайбрежни локации, от които да избирате, сред най-добрите са Санта Мария Бийч на Сал, Прая де Чавес на Боа Виста и Санта Моника, също на Боа Виста.

Палмейра е оживен пристанищен град, в който се осъществява много от вноса и износа на Кабо Верде. Градът е известен с множеството ресторанти на територията си, оживените барове и красива архитектура.

Валута: Официалната валута на Кабо Верде е Ескудо (CVE)