Warning: array_intersect(): Expected parameter 2 to be an array, null given in /home/customer/www/caboverdebg.com/public_html/wp-content/plugins/page-or-post-clone/page-or-post-clone.php on line 123
Honorary Consulate of the Republic of Cabo Verde in Bulgaria
Honorary Consulate of the Republic of Cabo Verde in Bulgaria
825
page-template-default,page,page-id-825,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1400,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Икономика

Селското стопанство е относително добре развито, въпреки че честите периоди на суша затрудняват използването на обработваемите площи в страната (около 10%). Произвеждат се тютюн, кафе, банани, сладки картофи и др., предназначени главно за износ. Отглеждат се още царевица, маниока, фъстъци, цитрусови плодове и други.
Териториалните води са богати на риба и риболовът се развива интензивно. За борба със сушата се строят съоръжения за задържане на дъждовна вода и се правят артезиански кладенци.
Страната се развива главно благодарение на туризма, който е най-бързорастящия сектор. В тази връзка, по-голяма част от БВП на страната идва от сектора на услугите. Около 80% от населението е заето в селското стопанство, но въпреки това секторът осигурява около 10% от БВП. За 2015 г. БВП е на стойност $ 1,6 млрд.